kabaklı, bezelyeli tofu

2 Haziran 2010 Çarşamba


yemek blogumu uzun zamandır boşlamıştım. yemekleri akşam yaptığım ve hava da erken karardığı için gün ışığı olmadan çektiğim fotoğrafları beğenmeyip tarifleri eklemeyi ertelemiştim sürekli. sağa sola kağıtlara yazdığım tarifleri kaybediyorum bu nedenle fotoğraflar kötü de olsa, fotoğraf olmasa da uydurduğum tarifleri vakit kaybetmeden kayıt altına alacağım artık. bugün tofu yapınca hemen ekledim bu yüzden.
 

          gerekli malzemeler
  • 2-3 tane kabak
  • 1 su bardağı kadar bezelye
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 demet taze soğan
  • birkaç diş sarımsak
  • 280 gr tofu
  • mısır unu
  • süt
  • soya sosu
  • köri
  • sıvı yağ 
tofuyu küp küp doğrayıp önce süte batırdım sonra biraz tuz ilave edilmiş mısır ununa buladım ve sıvı yağda kızartmaya başladım. ben inek sütü kullandım fakat soya sütü kullanarak yemeği rahatlıkla vegan yemeğine dönüştürmek mümkün.

tofular kızarırken kabak, bezelye, taze soğan ve sarımsakları aynı anda tencereye koyup biraz zeytinyağı ekleyerek kısık ateşte pişmeye bıraktım. sebzeler biraz yumuşamaya başlayınca soya sosu, köri ve dereotunu ilave ettim. son olarak kızarmış tofuları da ekleyip 3-5 dakika sonra ateşten aldım.

fazla bir lezzeti olmayan tofu, mısır ununa bulayıp kızartma sonucunda çok lezzetli bir hale geldi.


0 yorum:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim:)

doğal beslenme ve vejetaryen tarifler Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino